Пламна стърнище с ожъната царевица на пътя Пловдив-Садово, а силният вятър пречи

...
Пламна стърнище с ожъната царевица на пътя Пловдив-Садово, а силният вятър пречи
Коментари Харесай

Пламна стърнище с ожъната царевица на пътя Пловдив-Садово

Пламна стърнище с ожъната царевица на пътя Пловдив-Садово, а силният вятър пречи на гасенето. Огънят се разнася бързо, заяви пред " 24 часа " шефът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков.

Той добави, че на място са изпратени огнеборци с техника. Ситуацията обаче се усложнява от мощния вятър. Огнеборците приканиха водачите да карат деликатно в региона или да потърсят други направления.

Пътят Пловдив-Садово към момента е затворен за придвижване, защото е прясно ремонтиран. Но коли минават по него, тъй като настилката е подготвена и липсва единствено маркировка. " Явно някой, който го мързи да оре, е драснал клечката на стърнището. Призовавам жителите да спрат да палят, защото има заплаха от огромни пожари в тази конюнктура ", сподели комисар Мангараков.

Той изясни, че в петък вечерта неговите чиновници са били извикани на сходен случай.  " Пожарът е избухнал към 19,30 часа на пикник над Кричим. Нашите чиновници го гасиха цяла нощ и се оправиха в събота ", добави комисар Мангараков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР